Waarom heb je een waterontharder nodig?

Hard water is een veelvoorkomend probleem in veel huishoudens en kan leiden tot een reeks problemen, van verkalking in apparaten tot een droge huid en vette haren. Een waterontharder kan deze problemen helpen verminderen door de concentratie van calcium en magnesiumionen in het water te verlagen. In dit artikel gaan we in op alle voordelen van een waterontharder.

Je apparatuur gaat langer mee

Hard water kan de levensduur van huishoudelijke apparaten zoals boilers, wasmachines en vaatwassers verkorten. De mineralen in hard water kunnen zich namelijk ophopen en leiden tot verkalking, wat de efficiëntie van de apparaten vermindert en uiteindelijk kan leiden tot storingen. Door een SensorSoft waterontharder te gebruiken, is er minder kans op verkalking. Dit betekent dat je apparaten langer meegaan en beter presteren, waardoor je op de lange termijn geld bespaart op reparaties en vervangingen. 

Het bespaart energie

Naast het verlengen van de levensduur van apparaten, kan een waterontharder je ook helpen om energie te besparen. Verkalking kan namelijk de warmteoverdracht in boilers en verwarmingselementen in apparaten verminderen, wat betekent dat ze meer energie moeten verbruiken om het water te verwarmen. Door een waterontharder te gebruiken, verminder je de kans op verkalking en zorg je ervoor dat je apparaten efficiënter werken. Dit leidt tot een lager energieverbruik en lagere energierekeningen.

Waterontharders zorgen voor zacht water

Een van de meest direct merkbare voordelen van het gebruik van een waterontharder is dat het water zachter wordt. Dit betekent dat het water minder mineralen bevat die kunnen reageren met zeep en reinigingsmiddelen. Zachter water zorgt ervoor dat zeep en wasmiddelen effectiever werken, waardoor je minder producten hoeft te gebruiken om kleding, vaatwerk en oppervlakken schoon te krijgen. Bovendien laat zacht water minder resten achter op glaswerk, bestek en douchewanden, waardoor ze er schoner en glanzender uitzien.