Wat kan ik doen als de huurder van mijn vakantiehuis niet betaalt?

  • 17 april 2023
  • wetalkseo
  • 0

Het verhuren van een vakantiehuis kan een lucratieve manier zijn om extra inkomsten te genereren. Helaas kan het voorkomen dat een huurder niet betaalt. Dit kan leiden tot financiële problemen en stress voor de verhuurder. Gelukkig zijn er stappen die je kunt zetten om ervoor te zorgen dat je toch betaald krijgt. In dit artikel bespreken we de belangrijkste stappen die je kunt zetten als een huurder niet betaalt.

Schakel een incassobureau in

Als een huurder niet betaalt, kan het verstandig zijn om een incassobureau in te schakelen. Een incassobureau is gespecialiseerd in het innen van openstaande betalingen en kan je helpen om het geld te krijgen waar je recht op hebt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld betalingsherinneringen versturen, telefonisch contact opnemen met de huurder en gerechtelijke procedures voeren. Als je er een incassobureau Gorinchem zoekt, hebben wij een goede optie voor jou! Je kan bijvoorbeeld naar Rechtnet gaan.

Stuur een aangetekende brief

Als een huurder niet betaalt, kun je ook een aangetekende brief sturen waarin je de huurder oproept om te betalen. In deze brief kun je aangeven wat de huurder verschuldigd is en op welke termijn de betaling moet worden voldaan. Door de brief aangetekend te versturen, heb je bewijs dat de brief is ontvangen. Dit kan later van pas komen als je een advocaat inschakelt of een juridische procedure start.

Controleer het huurcontract

Voordat je stappen onderneemt om een huurder te laten betalen, is het verstandig om het huurcontract nog eens goed door te nemen. Hierin staan waarschijnlijk afspraken over de betaling van de huur en mogelijke consequenties bij een betalingsachterstand. Als de huurder in overtreding is van het huurcontract, sta je sterker in je schoenen als je besluit juridische stappen te ondernemen.