Geniet van de prachtige kleuren van beukenhagen

Een beukenhaag is meer dan een eenvoudige tuinafscheiding. Het is een levend kunstwerk dat elk seizoen transformeert en je tuin verrijkt met zijn prachtige kleuren. 

Het levendige groen van de lente

In de lente ontvouwen hun bladeren zich in een levendige schakering van groen. De nieuwe bladeren van zowel de Groene Beuk (Fagus sylvatica) als de Rode Beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’) beginnen met een fris en helder groen dat geleidelijk donkerder wordt naarmate het seizoen vordert. Het is het dus zeker waard om een beukenhaag te verplanten

De zomerse gloed van beukenhagen

De zomer brengt de volle kleur van beukenhagen tot leven. De Groene Beuk ontwikkelt een rijk, diep groen bladerdek, terwijl de Rode Beuk een prachtig contrast biedt met zijn donkerrode tot paarsachtige bladeren. Samen creƫren ze een prachtig kleurenpalet dat je tuin opvrolijkt.

Het warme palet van de herfst

Herfst transformeert beukenhagen in een explosie van warme kleuren. De bladeren van de Groene Beuk veranderen in tinten van goud en bruin, terwijl de Rode Beuk diep rode en purperen tinten tentoonstelt. Het is een spectaculair gezicht dat een vleugje herfst magie toevoegt aan je tuin.

De winterse charme van beukenhagen

In tegenstelling tot vele andere haagplanten, behouden beuken hun bladeren in de winter, hoewel ze verdorren en een koperachtige kleur aannemen. Dit unieke kenmerk zorgt ervoor dat beukenhagen het hele jaar door een visuele aantrekkingskracht hebben en een prachtige achtergrond bieden voor de winter sneeuw.

Het onderhouden van de kleurenpracht

Het genieten van de prachtige kleuren van beukenhagen vereist enige zorg en aandacht. Regelmatig snoeien helpt om een dichte en uniforme haag te behouden, terwijl regelmatig water geven en bemesten ervoor zorgt dat je haag gezond blijft en zijn beste kleuren vertoont.