Een nieuwe of refurbished printer kopen, kies je voor jezelf of het milieu?

Refurbished printers zijn printers die opnieuw zijn opgebouwd en verkocht na een grondige inspectie en eventuele reparatie. Deze printers zijn een betaalbare optie voor bedrijven en particulieren die op zoek zijn naar kostenefficiƫnte printers zonder in te leveren op kwaliteit.

Waarom kiezen mensen toch voor een refurbished printer in plaats van een nieuwe?

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen kiezen voor refurbished printers in plaats van nieuwe printers. Ten eerste zijn refurbished printers aanzienlijk goedkoper dan nieuwe printers, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor bedrijven en particulieren met een beperkt budget. Ten tweede zijn refurbished printers vaak voorzien van nieuwe onderdelen, waardoor ze net zo goed werken als nieuwe printers en vaak zelfs beter presteren.

Bovendien zijn refurbished printers ook beter voor het milieu dan nieuwe printers. Als mensen kiezen voor refurbished printers, helpen ze mee om afval te verminderen en te voorkomen dat oude apparatuur op een verkeerde manier wordt weggegooid. Hierdoor kunnen ze bijdragen aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Een groot aanbod verschillende soorten printers

Er zijn veel verschillende soorten refurbished printers op de markt, waaronder inkjetprinters, laserprinters, multifunctionele printers en meer. Het is belangrijk om de specifieke behoeften van je bedrijf of gezin te bepalen voordat je een refurbished printer koopt, zodat je er zeker van bent dat je een printer krijgt die voldoet aan al je vereisten. Je kan bijvoorbeeld voor een a4 laserprinter zwart wit gaan. 

Sommige mensen zijn misschien bang voor refurbished printers vanwege de reputatie die sommige bedrijven hebben opgebouwd voor het verkopen van subpar producten. Echter, er zijn veel betrouwbare bedrijven die refurbished printers verkopen die zijn getest en grondig zijn nagekeken, zodat je zeker kunt zijn van de kwaliteit van je aankoop.

Wat is de beste keuze?

In feite zijn refurbished printers vaak een betere optie dan nieuwe printers, omdat ze niet alleen goedkoper zijn, maar ook beter voor het milieu en vaak nog beter presteren dan nieuwe printers. Als je op zoek bent naar een kostenefficiƫnte en duurzame printer, is het zeker de moeite waard om een refurbished printer te overwegen.